Американський генерал закликає негайно передати Україні винищувачі

Американський генерал закликає негайно передати Україні винищувачі

Укрінформ
Командир Національної гвардії Каліфорнії, генерал Девід Болдуін закликав Західних союзників якомога швидше передати Україні винищувачі для протистояння російській агресії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Болдуін заявив у коментарі Politico.

“МІГи - найкраще термінове рішення для підтримки українців, але можливість передачі американських та інших Західних винищувачів теж має бути розглянута якомога швидше”, - зазначив Болдуін.

Politico нагадує, що за кілька днів до цього генерал розповів про те, що американська сторона працює над офіційним запитом України стосовно передачі бойової авіації. “Є багато переваг у тому, якщо вони отримають МІГи, оскільки вони вже вміють на них літати, але, якщо вони все ж використовуватимуть літаки Західного типу, треба говорити про кількість та тип машин, які можуть бути надані”, - наголосив Болдуін.

Читайте також: НАТО допоможе Україні досягти найкращого результату у війні з росією - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, між країнами НАТО існують "неформальні" домовленості про утримання від постачання в Україну деяких систем озброєнь. Йдеться про західні танки та бойові літаки.  За інформацією джерел агентства dpa, члени Альянсу побоюються, що в разі початку відкритої конфронтації з москвою через такі постачання організація відмовиться від повної підтримки своїх партнерів.

Фото з сайту 144fw.ang.af.mil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-