Українські захисники відбили атаку росіян під Білою Криницею на Херсонщині

Українські захисники відбили атаку росіян під Білою Криницею на Херсонщині

Укрінформ
Російські загарбники вели штурмові дії у районі населеного пункту Біла Криниця Херсонської області.

Про це під час брифінгу сказав голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, повідомляє Укрінформ.

"За даними Міністерства оборони України, сьогодні окупанти вели штурмові дії в районі населеного пункту Біла Криниця. Але після вогневого ураження силами оборони України відійшли на раніше зайняті позиції. Завдяки вмілим діям ЗСУ ворог зазнає значних втрат у живій силі та техніці", - зазначив Вілкул.

Ситуація на криворізькому напрямку зберігається напруженою, але стабільною та повністю контрольованою Збройними силами України, наголосив голова ОВА.

Читайте також: На сході ЗСУ ліквідували ще понад 40 російських військових і техніку ворога

За його інформацією, ворог весь тиждень продовжував обстріл з усіх видів РСЗВ, ствольної артилерії, танків, мінометів по всій лінії зіткнення. Крім того, застосовуються заборонені Женевською конвенцією касетні та фосфорні боєприпаси. Фіксується і застосування бойової авіації.

"Сьогодні зазнала артобстрілу Зеленодольська громада Криворізького району. У Великій Костромці та Малій Костромці зруйновано два будинки, ще шість пошкоджено. Люди не постраждали. Вдарили й по прикордонних територіях Широківської громади", - додав він.

Протягом тижня поранень зазнали кілька мирних жителів, зокрема жінки та діти.

Читайте також: Ворог поновив наступ на Слов’янськ і в районі Святогірська

Як повідомляв Укрінформ, на південь від Кривого Рогу ЗСУ провели успішну контратаку, в результаті якої були знищені 63 російські загарбники та майже два десятки одиниць військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-