Ворог поновив наступ на Слов’янськ і в районі Святогірська

Ворог поновив наступ на Слов’янськ і в районі Святогірська

Дані Генштабу
Укрінформ
За підтримки артилерії противник відновив наступ у районі міста Святогірськ, має значні втрати у живій силі, озброєнні та техніці.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, станом на 18.00 5 червня, на Волинському та Поліському напрямках російські війська активних дій не проводили.

За даними Генштабу, основні зусилля підрозділів збройних сил республіки білорусь продовжують зосереджуватися на веденні розвідки та інженерному обладнанні позицій. Під час проведення перевірки бойової готовності підрозділів особлива увага приділяється відпрацюванню завдань з подолання водних перешкод і взаємодії авіанавідників з екіпажами вертольотів армійської авіації.

Читайте також: Військові рф намагаються уникати прямих зіткнень із ЗСУ - розвідка

На Сіверському напрямку противник посилено охороняє ділянки українсько-російського кордону в брянській та курській областях російської федерації.

У районі села Грем’яч Чернігівської області ворог здійснив мінометний обстріл цивільної інфраструктури.

На Слобожанському напрямку російські війська продовжують обстрілювати підрозділи Сил оборони зі ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів і танків.

Читайте також: росіянам не вдається реалізувати свій план у Сєвєродонецьку - Маляр

Встановлено, що з метою підтримки наступальних дій ворог прискорено відновлює транспортну та залізничну інфраструктури на тимчасово захоплених територіях, продовжує застосовувати засоби радіоелектронної боротьби для створення умов, які унеможливлюють використання безпілотників українськими захисниками.

На Харківському напрямку загарбники вели активну оборону, основні зусилля зосереджували на утриманні зайнятих рубежів та прикордонних районів на північ від міста Харкова.

З метою підвищення стійкості оборони ворог проводить інженерно-фортифікаційне обладнання позицій та мінування підступів до них. Для сковування дій Сил оборони веде інтенсивні артилерійські, мінометні обстріли позицій українських підрозділів.

Крім того, російські війська обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Циркуни, Руські та Черкаські Тишки, Старий Салтів, завдали ракетних ударів в районі селища Коротич.

На Слов’янському напрямку зусилля противника зосереджені на продовженні наступу в напрямку міста Слов’янськ.

Читайте також: росія вдарила чотирма ракетами по Дарницькому вагоноремонтному заводу у Києві

За інформацією Генштабу, російські війська обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Чепіль, Дібрівне, Вірнопілля, Довгеньке та Богородичне, безуспішно намагалися вести наступальні та штурмові дії в районі сіл Богородичне та Довгеньке.

На Донецькому напрямку ворог завдав авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі в районах міст Слов’янськ та Лисичанськ.

На Лиманському напрямку за підтримки артилерії противник відновив наступ у районі міста Святогірськ, має значні втрати у живій силі, озброєнні та техніці.

У напрямку села Старий Караван російські військові ведуть штурмові дії. Бої тривають.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог обстрілював з мінометів, артилерії й реактивних систем залпового вогню підрозділи українських військ та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Лисичанськ, Тошківка, Устинівка.

Читайте також: Обстріл Лисичанська: у центрі міста пошкоджені багатоповерхівки й інфраструктура

На Бахмутському напрямку загарбники здійснювали обстріли районів Комишувахи, Миколаївки, Білогорівки, Покровського та Доломітного. Штурмову й армійську авіацію ворог застосував поблизу Бахмута та Берестового.

російські війська вели штурмові дії в районах населених пунктів Білогорівка та Миколаївка. За інформацією Генштабу, ворог зазнав значних втрат у живій силі та техніці. Успіху не має, бойові дії тривають.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках загарбники активних бойових дій не вели.

Противник обстрілював цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Зайцеве, Нью-Йорк, Торецьк, Красногорівка, Мар’їнка, Успенівка, Оріхів та Кам’янське. Завдавав ударів з літаків оперативно-тактичної та армійської авіації поблизу Новоселівки, Нью-Йорка, Мар’їнки та Кам’янського.

Читайте також: росіяни обстріляли житлові будинки у Миколаєві, є загиблі й тяжкопоранені

На Південнобузькому напрямку росіяни обстрілювали позиції українських захисників, намагалися вести контрбатарейну боротьбу. З метою уточнення положення українських підрозділів та коригування вогню вели повітряну розвідку із застосуванням безпілотних літальних апаратів.

Ворог застосував артилерію в районах Миколаєва, Прибузького, Луча, Благодатного, Широкого й Токаревого.

російські війська вели штурмові дії в районі селища Біла Криниця з метою відновлення раніше втраченого положення. Після вогневого ураження Силами оборони України відійшли на раніше зайняті позиції.

Згідно з даними Генштабу, противник продовжує зазнавати значних втрат у ході ведення бойових дій на території України.

З метою поповнення підрозділів загарбники продовжують заходи примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 5 червня ліквідували близько 31 150 російських військових, що на 100 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-