росіяни обстріляли Донецьк і звинуватили ЗСУ - брехню спростували свідчення очевидців

росіяни обстріляли Донецьк і звинуватили ЗСУ - брехню спростували свідчення очевидців

Укрінформ
Аби створити вигідну російським пропагандистам "картинку", російські загарбники обстріляли середмістя Донецька.

Про це у Телеграм повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО, передає Укрінформ.

"Ввечері пропагандистські ЗМІ повідомили, що "у Донецьку пролунала серія вибухів… ЗСУ випустили 40 снарядів із "Града", удар припав по центру міста". Однак такі заяви російських ЗМІ розбиваються об повідомлення очевидців з окупованого Донецька", - наголосили у ЦПД.

Зокрема, очевидці повідомляли, що місто обстрілювали російські війська: "стріляють з Куйбишевського району (Донецька - ред.), пролітає над Ворошиловським і падає в Калінінському"; "в Калінінському приліт, з Макіївки виліт, все очевидно"; "вильоти були з Макіївки Східний Батман 8 шт.".

Читайте також: Маніпулюють рашисти не краще, ніж воюють

Крім того, коментуючи обстріли, жителі зазначали, що "люди потроху починають розуміти, що відбувається, і потрібно їх знову переконати, що Україна погана".

"Загалом дії пропагандистів мають на меті залякування жителів окупованих територій та виправдання "спецоперації" і ще раз підкреслюють цинічність загарбників, що готові обстрілювати цивільне населення заради чергового новинного заголовка", - наголошують у Центрі протидії дезінформації.

Читайте також: У Запорізькій області росіяни обстріляли Василівку та звинуватили ЗСУ

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-