У Запорізькій області росіяни обстріляли Василівку та звинуватили ЗСУ

У Запорізькій області росіяни обстріляли Василівку та звинуватили ЗСУ

Укрінформ
У Запорізькій області війська російської федерації обстріляли Василівку та звинуватили в цьому Збройні сили України.

Як передає Укрінформ, про це Сили оборони Запорізького краю повідомляють у Фейсбуці.

російські військові обстріляли Василівку, та "як завжди, звинуватили в цьому ЗС України. Такі брехливі провокації росіяни проводять завжди, коли здійснюють терористичні обстріли міст та селищ. Для правдивості картинки показують нові нерозірвані боєприпаси, на яких присутні написи українською мовою. В результаті терористичних дій пошкоджені будинки та сільськогосподарські будівлі у західній частині міста. Постраждалих серед людей немає”, - ідеться в повідомленні.

За інформацією Сил оборони Запорізького краю, станом на 23:00 28 травня ворожі підрозділи зосереджували основні зусилля на утриманні зайнятих позицій та недопущенні подальшого просування Збройних сил України, триває інженерне обладнання позицій.

росіяни здійснювали вогневе ураження ЗСУ по всій лінії зіткнення, проводили повітряну розвідку з метою виявлення та подавлення елементів системи вогню українських підрозділів, вели контрбатарейну боротьбу. Ворожа авіація діяла поблизу Ольгівського.

Читайте також: Кілька міст і десятки сіл на Запоріжжі через дії загарбників залишилися без питної води

Основні сили й засоби ворог продовжує зосереджувати в районах Оріхова, Гуляйполя та Великої Новосілки Донецької області, спостерігається нарощування сил і засобів в районі Василівка - Пологи.

На інших рубежах по лінії розмежування ведуться стримуючі дії.

Крім цього, агресор обстрілював позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення з усього спектру озброєння в районі населених пунктів Оріхів, Времівка, Ольгівське, Залізничне, Комишуваха, Полтавка, Білогір’я, Гуляйполе, Новомиколаївка, Новопіль, Новосілка, Кам’янське, Степове, Гуляйпільське.

На тимчасово захоплених загарбниками територіях тривають заходи адміністративно-поліцейського режиму, посилено контррозвідувальний режим. Триває перешкоджання виїзду мирних жителів на територію, контрольовану українською владою.

росіяни залякують представників легітимних органів місцевої влади, установ та організацій, їхніх родин з метою створення проросійських адміністрацій. Фіксуються випадки колаборації.

Також ворог продовжує здійснювати інформаційно-психологічний вплив на громадян, поширюючи брехливу пропаганду через захоплені ЗМІ, інформаційні бюлетені та телеграм-пабліки.

Читайте також: Повідомили про підозру генералу рф, який наказав обстрілювати Запоріжжя

російські війська увірвалися зі зброєю до Таврійського державного агротехнологічного університету і Мелітопольського педагогічного університету. Погрожуючи зброєю співробітникам, росіяни повідомили, що обидва виші відтепер “об’єдналися”, тож викладачі мають написати заяву на перехід до об'єднаного університету або звільнятися. Керувати цим “новим закладом” призначають колишнього викладача Харківського університету внутрішніх справ, колаборанта Андрія Чуйкова.

В Малій Токмачці Пологівського району внаслідок російського артилерійського обстрілу отримав вогнепально-уламкове поранення місцевий житель.

Частково пошкоджено виробничу зону, адміністративну будівлю, їдальню для засуджених Оріхівської виправної колонії № 88 та автобус БАЗ, який належить місцевому жителю.

росіяни продовжують займатися мародерством. Так у Пологах та Федорівці російські військові викрали легкові автомобілі Lada-Largus, ВАЗ” та вантажівку МАН.

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації заявила, що у тимчасово захоплених населених пунктах Запорізької області зростає кількість російських військових, зокрема у Василівці їх уже більше, ніж місцевих жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-