Рада кілька разів змінювала бюджет, щоб перевести його на військові рейки – Корнієнко

Рада кілька разів змінювала бюджет, щоб перевести його на військові рейки – Корнієнко

Укрінформ
Верховна Рада за час повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну декілька разів вносила зміни до Державного бюджету на 2022 рік, аби повністю перевести його на військові рейки.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко сказав в ефірі телемарафону єдиних новин, відповідаючи на запитання про найважливіші ухвалені парламентом закони за 100 днів війни, передає Укрінформ.

«Звичайно, важливі зміни до Державного бюджету, які ми ухвалили вже неодноразово, спрямовані на те, щоб зараз повністю переверстати бюджет на військові рейки. У нас зараз дуже величезні витрати бюджету, які нам допомагають гасити наші міжнародні партнери», - сказав Корнієнко.

За його словами, за ці понад три місяці було ухвалено низку важливих економічних рішень. Йдеться й про звільнення бізнесу від податків, скасування мит, в тому числі на авто, які нині дуже потрібні нашим захисникам.

«Але бачимо, що попри все, за цей місяць майже стовідсоткове виконання по податках», - додав перший заступник Голови ВРУ.

Корнієнко додав, що було ухвалено низку інших рішень, пов'язаних з армією. Наприклад, парламентарії удосконалили законодавство щодо термінальної оборони, щоб надати можливість захисникам з ТРО отримати статус учасників бойових дій. Також внесли низку змін до кримінального права, адже рф вчинила забагато злочинів в Україні, які потребують ретельного розслідування із залучення міжнародних експертів та представників правоохоронних органів, які приїздять в нашу країну.

Читайте також: Корнієнко у Вільнюсі обговорив всебічну підтримку України з керівництвом Литви

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-