Надані Норвегією самохідні гаубиці вже на передовій - Залужний

Надані Норвегією самохідні гаубиці вже на передовій - Залужний

Укрінформ
Самохідні гаубиці М109А3, надані у рамках міжнародної технічної допомоги Норвегією, вже на передовій, з високою точністю вражають цілі та знищують ворога.

Як передає Укрінформ, про це заявив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у Телеграмі.

«Як відзначають мої артилеристи, ключова відмінність цих гармат від радянських зразків, - те, що вони зроблені для людей. У них вже замість важелів – кермо, замість механічної – коробка-автомат. На зимовий час, коли можливе обледеніння корпусу, розробники злегка прорезинили його, щоб екіпаж не ковзав. Солдати раділи навіть таким простим елементам, як наварені по краях башні кошики для особистих речей», - сказав Залужний.

Він зазначив, що гаубиці М109А3 мають більший, порівняно з радянськими аналогами, калібр та потужніший боєзапас. Дальність стрільби становить до 22 км. Але згодом можна буде використовувати активно-реактивні снаряди, які збільшують цю відстань. Досвідчені артилеристи відзначають також зручність зарядів, які є герметичними та абсолютно ідентичними, що впливає на точність розльоту при пострілах.

Читайте також: Гаубиці «Caesar» вже на передовій - Залужний

«Мої люди з легкістю за один тиждень опанували М109А3. Щиро вдячний Норвезькому Народу за дієву допомогу! Розраховую на подальшу підтримку країн-партнерів у засобах вогневого ураження противника, чия перевага в артилерії та реактивних системах залпового вогню є головною причиною наших втрат», - заявив головнокомандувач ЗСУ.

Без негайного постачання далекобійної артилерії та РСЗВ нам дедалі складніше стримувати агресора, нагадав Залужний.

Читайте також: Зброя перемоги: САУ Zuzana 2

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-