Військові сподівалися, що рф почне наступ тільки з окупованих територій сходу - бригадний генерал

Військові сподівалися, що рф почне наступ тільки з окупованих територій сходу - бригадний генерал

Укрінформ
Військові готувалися до найгірших сценаріїв, хоча й сподівалися, що росія розпочне наступ на Україну тільки з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Як передає Укрінформ із посиланням на Генштаб Збройних сил України, про це розповів командир ОТУ "Північ" бригадний генерал, Герой України Дмитро Красильников.

"Ми все ж таки думали і, можна сказати, сподівалися, що противник розпочне свої активні бойові дії з окупованої території частини Луганської і Донецької областей. Знову ж таки – маскуючись під підрозділи незаконних збройних формувань "л/днр" основною частиною прикомандированих, добровольців, найманців і трошки розбавляючи регулярними своїми військами, можливо, при підтримці реактивних систем залпового вогню дальньої дії та авіації", - сказав Красильников.

За його словами, військові вірили, що наш ворог до широкомасштабної агресії по всіх фронтах, всіх лініях не вдасться.

"Ми сподівалися на краще, але готувалися до найгіршого", - наголосив військовий.

Красильников також запевнив, що перехід до активних бойових дій не був для ОТУ "Північ" несподіваним; військові "були в тонусі", підрозділи перебували на бойових позиціях, артилерія була в районах очікування. Він зауважив, що в ході бойових дій українським захисникам вдалося завдати серйозних втрат противнику.

Читайте також: У білорусі за два дні до війни запевняли, що нападу з їхнього боку на Україну не буде – Данілов

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-