Британська розвідка назвала ключовий фактор тактичних успіхів рф на сході України

Британська розвідка назвала ключовий фактор тактичних успіхів рф на сході України

Укрінформ
Російська авіаційна активність над східними областями України залишається високою, при цьому росія завдає удари з використанням як керованих, так і некерованих боєприпасів.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

Британська розвідка вважає, що, перемістивши основний фокус свого повзучого наступу на Донбас, росія змогла збільшити використання тактичної авіації, поєднуючи авіаудари та масований артилерійський вогонь.

«Комбіноване використання авіаційних і артилерійських ударів стало ключовим фактором останніх тактичних успіхів росії в регіоні», - зазначає розвідка.

Водночас, у відомстві заявили, що збільшення інтенсивності використання росією некерованих боєприпасів призвело до «повсюдного руйнування населених пунктів на Донбасі і майже напевно спричинило значні супутні збитки та жертви серед мирного населення».

У британській розвідці прокоментували, що нездатність росії стримати чи знищити українські стратегічні системи протиповітряної оборони в перші дні війни обмежила її здатність надавати тактичну повітряну підтримку наземним маневрам, що сприяло провалу просування на Київ.

Таким чином, як вважає британське відомство, російська активність в повітрі здебільшого обмежувалася ударами в глибину з використанням крилатих ракет, щоб зірвати можливості підкріплення ЗСУ живою силою, боєприпасами й технікою.

«Однак самі по собі ці удари не мали суттєвого впливу на конфлікт, і в результаті російські запаси високоточних керованих ракет, ймовірно, значно вичерпалися», - резюмували в розвідці.

Читайте також: Кадирівці зазнають втрат у Сєвєродонецьку, українські військові відтісняють загарбників - Гайдай

Як повідомляв Генеральний штаб Збройних Сил України, темп просування ворожих підрозділів під час бойових дій на Донецькому напрямку наразі низький, що зумовлено фізичним виснаженням особового складу і низьким морально-психологічним станом.

За інформацією Генштабу ЗСУ, за минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито дев’ять атак ворога, знищено один танк, одну артилерійську систему, шість бойових броньованих машин, два спеціальні броньовані автомобілі та три одиниці автомобільної техніки. Підрозділи протиповітряної оборони збили крилату ракету, тактичний розвідувальний БПлА «Елерон» та два БПлА типу «Орлан-10».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-