В Україні вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок російської агресії

В Україні вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок російської агресії

Відео
Укрінформ
Українські діти сьогодні стають ціллю для російських загарбників.

Про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Важко, що взагалі в нашому світі існує така дата, як Міжнародний день безневинних дітей, що стали жертвами військової агресії. Ще важче, що наша країна на своєму досвіді знає весь біль і жах цієї дати. 4 червня в Україні вшановують пам’ять дітей, які загинули внаслідок російської агресії. Нелегко дібрати правильних слів, адже діти не повинні бути жертвами війни. А сьогодні українські діти, на жаль, стають ціллю рашистів. У росіян немає ні краплі людяності, коли вони піднімають свою зброю на маленьких дітей. Це злочин не лише проти гуманності, це злочин проти майбутнього всього світу", - наголосив міністр.

Він нагадав, що за 100 днів війни росії проти України жертвами воєнних злочинів російської армії стала щонайменше 261 дитина. Ще 463 дитини, за попередніми даними, були поранені. За словами Ткаченка, все це є наслідками абсолютно антигуманних і диких дій загарбників, яким ніколи не буде прощення.

Читайте також: В Україні росіяни зруйнували 20% шкіл і дитсадків

"Весь світ сьогодні спостерігає за цим і я хочу вірити, що жоден цей злочин не залишиться безкарним", - додав міністр.

Як повідомлялося, щороку 4 червня відзначається Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії, заснований Генеральною асамблеєю Організації Об'єднаних Націй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-