Внаслідок збройної агресії рф в Україні отримали поранення 465 дітей

Внаслідок збройної агресії рф в Україні отримали поранення 465 дітей

Укрінформ
Внаслідок збройної агресії російської федерації в Україні поранено 465 дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора в Телеграмі.

"Більше ніж 726 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Станом на ранок 4 червня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 261. Зросла кількість поранених - 465", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цифри не є остаточними, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 187, Київській - 116, Харківській - 112, Чернігівській - 68, Луганській - 52, Херсонській - 52, Миколаївській - 47, Запорізькій - 29, Сумській - 17, у м. Києві - 16, Житомирській - 15.

Читайте також: Слобожанський напрям: ворог евакуює до 100 одиниць пошкодженої техніки

Як повідомляється, 2 червня військовослужбовці армії рф обстріляли з артилерії с.Мар’янське Криворізького району Дніпропетровської області. Поранено жінку та її двох дітей 10 та 7 років.

"Через постійні бомбардування та обстріли збройними силами рф українських міст та сіл пошкоджено 1938 закладів освіти. При цьому 182 з них зруйновано повністю", - додають в ОГП.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Сили опору України чинять запеклий опір агресору та завдають йому важких втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-