Зеленський: Понад 3,6 тисячі українських населених пунктів - під окупацією рф від 24 лютого

Зеленський: Понад 3,6 тисячі українських населених пунктів - під окупацією рф від 24 лютого

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення рф 24 лютого 3620 населених пунктів України потрапили під російську окупацію.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив під час виступу на щорічній Конференції мерів Сполучених Штатів Америки, передає кореспондент Укрінформу.

«Загалом в Україні від 24 лютого під російську окупацію потрапили 3620 населених пунктів: і великі міста, і маленькі містечка. У кожному з них є руйнування. Значна кількість із них просто непридатна для цивілізованого життя. Таку реальність принесла росія», - зазначив Зеленський.

Окрім того, глава Української держави поінформував, що від початку повномасштабного військового вторгнення російська федерація застосувала проти України майже 2500 різних ракет. За його словами, більшість із них влучили в міську інфраструктуру.

Читайте також: Від «другої армії світу» лишилися тільки злочини, ганьба і ненависть - Зеленський

24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-