Зібрані вже тисячі доказів воєнних злочинів на території України – прокурор Гаазького суду

Зібрані вже тисячі доказів воєнних злочинів на території України – прокурор Гаазького суду

Укрінформ
Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі, який розпочав розслідування воєнних злочинів в Україні, збирає їх через спеціальну платформу - загалом зібрані вже тисячі доказів.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі розповів прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан.

“Існує захищений портал. Нам потрібні різні засоби, щоб зв'язатися з будь-якою стороною конфлікту, яка має відповідну інформацію. І якщо ми це отримаємо, то зможемо проаналізувати та подивитися, яка вийде картина. Судові розгляди мають віднайти істину, переходячи від імпресіоністичних картин до зображень високої чіткості, а потім представити їх у судах. І тоді судді зроблять свою роботу, щоби вирішити, на що конкретно вказують докази”, - сказав він.

Читайте також: Воєнні злочини: в Україні відкриють офіс прокурора Міжнародного кримінального суду

Хан також зазначив, що ця платформа призначена для того, щоб допомогти Офісу прокурора зібрати усю можливу інформацію та докази, що стосуються розслідувань.

За його словами вже зібрано тисячі доказів, і такий метод дуже важливий з точки зору встановлення контактів з жертвами та свідками, незалежно від того перебувають вони в Україні чи за її межами.

Таким чином кожен свідок, який може повідомити про факти вбивства російськими окупантами мирних жителів, варварських атак на лікарні, школи, житлові будинки, може про це написати будь-якою мовою, адже потім буде зроблено переклад.

Читайте також: Воєнні злочини в Україні: прокурор Гаазького суду закликав росію до співпраці

Як повідомляв Укрінформ, до Спільної слідчої групи з розслідування воєнних злочинів російської федерації в Україні приєдналися Естонія, Латвія і Словаччина.

Спільна слідча група (JIT) з розслідування воєнних злочинів рф, створена Україною, Литвою та Польщею, розширилась до 6 країн. На засіданні, що відбулося у Євроюсті була підписана угода про приєднання до JIT Естонії, Латвії та Словаччини. Також учасниками групи є Євроюст та вперше в своїй історії Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-