Ворог намагається стримати просування ЗСУ в бік держкордону на Харківщині – Генштаб

Ворог намагається стримати просування ЗСУ в бік держкордону на Харківщині – Генштаб

Укрінформ
Основною метою ворога залишається встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями, на Харківщині військові рф намагаються стримувати просування ЗСУ в бік держкордону.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

"Основна мета у противника залишається без змін - це встановлення повного контролю над Донецькою та Луганською областями. На даний час на Харківському напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні займаних рубежів, стримуванні просування наших військ в бік державного кордону. З метою зниження наступального потенціалу наших військ противник здійснює вогневий вплив з використанням як ствольної артилерії, так і реактивних систем залпового вогню", - сказав Громов.

За його словами, на Слов'янському напрямку основні зусилля загарбники зосереджують на утриманні зайнятих позицій, веденні розвідки та створенні умов для поновлення наступу.

У Донецькому операційному районі армія рф здійснює вогневе ураження позицій українських військ уздовж усієї лінії зіткнення, застосовуючи міномети, ствольну артилерію, РСЗВ. Основні зусилля ворог зосереджує на Лиманському, Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій загарбники не ведуть, проте не припиняються мінометні та артилерійські обстріли позицій ЗСУ.

Читайте також: На Харківщині ЗСУ в кількох місцях вже вийшли на кордон з рф - Мотузяник

Громов повідомив, що на Миколаївському напрямку активних бойових дій противник також не веде. Армія рф вживає заходів для збереження захоплених територій Херсонської області, чинить вогневий вплив на підрозділи українських військ. Ворог проводить інженерне обладнання своїх позицій, логістичне забезпечення.

У Волинському та Поліському операційних районах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

"Основні зусилля збройні сили республіки білорусь зосереджують на веденні розвідки наших військ, інженерному обладнанні своїх позицій, а також проведенні заходів бойової підготовки. Крім того, здійснюється мінування об’їзних шляхів, лісових доріг, мостів у прикордонних з Україною районах Брестської області", - зазначив Громов.

Читайте також: Ворог намагається просунутися у напрямку Слов’янська і Краматорська

За його словами, загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території білорусі зберігається.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 2 червня ліквідували близько 30 тисяч 850 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-