«Загарбання Варшавою українських територій» - черговий фейк російських ЗМІ

«Загарбання Варшавою українських територій» - черговий фейк російських ЗМІ

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України зібрав чергову підбірку російських маніпуляцій і фейків станом на ранок 1 червня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомив у Телеграмі.

Зокрема російські ЗМІ повідомили, що під час візиту до Мозамбіку спікерка ради федерації Валентина Матвієнко заявила, що «росія готова провести переговори та підписати мирну угоду, що припинить громадянську війну в Україні». Однак це маніпуляція, наголошують у ЦПД.

Також ЗМІ росії повідомили, що «секретар Радбезу рф Микола Патрушев навів оновлені розвіддані, згідно з якими, візити Президента Анджея Дуди до Києва і заяви про стирання кордонів України та Польщі передують реальним діям зі швидкого загарбання Варшавою українських територій». У ЦПД зазначають, що це дезінформація.

Читайте також: Класичні галюцинації: Подоляк відповів на заяви патрушева про наміри Польщі «захопити захід України»

Крім того, загарбники мають намір провести «міжнародний трибунал», під час якого хочуть судити Олександра Турчинова, Петра Порошенка та Володимира Зеленського, оскільки «військовий злочинець - не лише той, у кого в руках зброя… це і генерал, який наказує, і президенти, які своїми підписами посилали нацистів на Донбас для вбивства мирного населення», - повідомили пропагандисти. У ЦПД застерігають, що це маніпуляція.

Як повідомляв Укрінформ, депутат Європейського парламенту від Іспанії Мануель Пінеда просуває наратив, що від війни в Україні виграють США та НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-