Фронтову ситуацію треба оцінювати комплексно, а не за однією ділянкою - Президент

Фронтову ситуацію треба оцінювати комплексно, а не за однією ділянкою - Президент

Укрінформ
Фронтову ситуацію необхідно оцінювати комплексно, не за однією ділянкою, яка привертає найбільше уваги.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Хочу сьогодні звернутись і до тих в Україні, хто намагається, скажімо так, «підганяти» Збройні сили нашої держави чи вказувати, як треба наступати й де відкинути ворогів найперше. Україна цінує кожну думку. Але Україна цінує насамперед кожне життя. І це аксіома. І Україна ніколи не робитиме, як росія, яка кидає людей у пекло боїв лише тому, що у москві побажали щось захопити за кілька днів або до певної дати. Наші військові, розвідка, Нацгвардія та всі, хто залучений до оборони держави, поступово, але невідворотно зривають усі плани окупантів. Фронтову ситуацію треба оцінювати комплексно. Не по одній ділянці, де найбільш жорстко і яка привертає найбільшу увагу, а по всьому фронту", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що ситуація на Донбаському напрямку дуже складна - Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Курахове зараз в епіцентрі протистояння. За його словами, наявність у Сєвєродонецьку великого хімічного виробництва, удари російської армії там, зокрема сліпе авіабомбардування, є просто божевіллям.

Читайте також: Україну не цікавлять плани рф щодо сходу нашої держави – Зеленський

"Але на 97-й день такої війни вже не дивує, що для російських військових, для російських командирів, для російських солдатів будь-яке божевілля – абсолютно прийнятне", - сказав Президент.

Зеленський зауважив, що на Херсонському напрямку є певні успіхи, як і просування на Харківщині. Також ЗСУ стримують тиск загарбників у Запорізькій області.

"У цій широкій картині треба бачити, що наші захисники й захисниці проявляють максимальну хоробрість і залишаються господарями фронтової ситуації попри те, що у російської армії досі значна перевага в техніці та кількості. Звичайно, кожному в Україні хочеться, щоб усі наші території, усі наші люди були звільнені вже сьогодні, якнайшвидше. Повне відновлення територіальної цілісності нашої держави – це наша мета. Але діяти треба обережно, цінуючи життя", - додав Президент.

Читайте також: Загарбники мінують узбережжя річки Інгулець, щоб стримати українські війська

Як повідомлялося, російські загарбники проводять активні штурмові дії на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках, намагаються встановити повний контроль над населеним пунктом Сєвєродонецьк та ведуть підготовку до наступу в напрямках населених пунктів Сіверськ та Райгородок.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-