Україну не цікавлять плани рф щодо сходу нашої держави – Зеленський

Україну не цікавлять плани рф щодо сходу нашої держави – Зеленський

Відео
Укрінформ
Україну не цікавлять плани рф щодо захоплення сходу Української держави у прив'язці до будь-яких дат. Усі загарбані території будуть звільнені з максимальним збереженням життя українських захисників

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на спільній із Президентом Словаччини Зузаною Чапутовою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Про плани рф, прив'язані до дат, до символів, ми з вами багато чули. Іноді цій державі це вдається, в Україні не вдалося, хоча вони запевняли всіх, що за три дні захоплять Київ та інші наші міста", - сказав Зеленський.

Він зауважив, що, на жаль, деякі українські міста були окуповані.

"Ми вважаємо, що тимчасово, тому що в цьому не тільки віра, а тут ви чуєте наші цілі та наші конкретні плани. Ми будемо деокуповувати всю нашу територію, яка належить нам історично і згідно з міжнародними законами", - наголосив Президент.

Він зазначив, що це плани України, а плани росії «нас не цікавлять».

Водночас глава держави визнав, що ситуація на сході сьогодні найскладніша через те, що там зосереджено найбільшу кількість техніки і військових формувань рф.

"Щодо планів рф на 1 червня, 1 липня, 1 серпня чи, можливо, на 1 вересня будуть інші політичні плани - нам все одно, які плани у рф. На сході нам складно через те, що бракує (достатньої) кількості відповідної зброї", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Війна ще триватиме, до перемоги буде багато роботи — Данілов

Він зауважив, що Україна не прив'язується до конкретної дати деокупації, "ми прив'язуємося до людей".

"Якщо ті чи інші наші кроки, наші операції з деокупації того чи іншого регіону будуть пов'язані з десятками тисяч загиблих наших людей, то ми будемо чекати на відповідну зброю, щоб зберегти по максимуму наших людей. Саме вони деокупують території, бо ці території без живих українців нам, чесно кажучи, не в пріоритеті. Тому я вважаю, що перш за все ми повинні максимально думати про наших людей, які спроможні - і вони це показали - дати відсіч усім планам рф", - заявив Президент.

Читайте також: Пентагон допускає можливість ескалації бойових дій в Україні

Як повідомляли росЗМі, президент росії путін поставив завдання військовому керівництву рф до 1 червня вийти на адмінкордони Луганської, а до 1 липня - Донецької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-