Французький журналіст став восьмим медійником, який загинув на війні при виконанні обов’язків - НСЖУ

Французький журналіст став восьмим медійником, який загинув на війні при виконанні обов’язків - НСЖУ

Укрінформ
Національна спілка журналістів України висловила співчуття у зв'язку із загибеллю в Україні під Сєвєродонецьком від російського обстрілу телевізійного журналіста французького телеканалу BFMTV Фредеріка Леклерка-Імхоффа та заявила, що він став восьмим медійником, який загинув на війні під час виконання професійних обов'язків.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні НСЖУ.

"Національна спілка журналістів України висловила щирі співчуття рідним та близьким загиблого журналіста, французьким національним спілкам журналістів, з якими НСЖУ входить до складу Європейської федерації журналістів", - йдеться у повідомленні.

“Загибель Фредеріка – уже восьма смерть журналіста при виконанні професійних обов’язків при висвітленні війни росії проти України. Загалом на сьогодні за даними НСЖУ загинуло 32 – ТРИДЦЯТЬ ДВА – медійники (журналісти при виконанні, цивільні жертви і військовослужбовці..). Причина смертей наших колег одна. Війна… Журналісти важливі!”, – наголосив у своєму дописі в Фейсбуці голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Читайте також: В Україні створили Фонд пам’яті загиблих журналістів

Загибель свого співробітника від російського обстрілу в Україні підтвердило керівництво французького телевізійного мовника BFMTV. "Редакція BFMTV та медіагрупа Altice заявляють, що телерепортер Фредерік Леклерк-Імхофф був убитий у понеділок на дорозі до Лисичанська у Луганській області України.

Наш репортер висвітлював війну, що триває. Він став жертвою осколків під час гуманітарної операції на бронетехніці. Його супроводжували його колега Максим Брандштеттер, який отримав легкі травми під час цього артилерійського удару, та їхня “фіксаторка” Оксана Леута, яка не постраждала", - повідомили в BFMTV.

Як зазначається, 32-річний Фредерік Леклерк-Імхофф пропрацював на каналі BFMTV шість років. Він закінчив Інститут журналістики Бордо Аквітанія. Це була його друга місія в Україну з початку російського вторгнення.

Читайте також: Знімальна група CNN потрапила під артобстріл біля Миколаєва

У НСЖУ також зауважили, що за інформацією спікера Міністерства оборони України Олександра Мотузяника, станом на другу декаду травня при українському оборонному відомстві прес-карти, які дозволяють працювати медівникам під час воєнного стану, отримали 4829 співробітників іноземних ЗМІ.

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня евакуаційний транспорт, який їхав забирати 10 людей, потрапив під ворожий обстріл. Французький журналіст Фредерік Леклерк Імхофф, який знаходився в автомобілі, загинув.

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна заявила, що Франція вимагає якомога швидше провести прозоре розслідування загибелі під Сєвєродонецьком свого журналіста, який висвітлював операцію з евакуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-