ООН підтвердила загибель понад 4070 цивільних через російську агресію в Україні

ООН підтвердила загибель понад 4070 цивільних через російську агресію в Україні

Укрінформ
Управління Верховного комісара ООН із прав людини підтвердило 8900 жертв серед цивільних – загибель 4074 і поранення 4826 людей через повномасштабну війну Росії проти України.

Це дані повідомили в УВКПЛ ООН, передає Укрінформ.

«Загалом 4074 вбитих (1540 чоловіків, 1014 жінок, 93 дівчат і 100 хлопчиків, а також 69 дітей і 1258 дорослих, стать яких поки невідома)... Більшість зафіксованих втрат серед цивільного населення були спричинені застосуванням вибухової зброї з широкою зоною впливу, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Канада допоможе суду ООН розслідувати сексуальні злочини російських загарбників в Україні

В УВКПЛ наголошують, що реальні цифри є значно вищими, «оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, відбувається з затримкою, та багато повідомлень із місць, звідки надходить інформація про втрати серед цивільного населення, все ще потребують підтвердження».

Читайте також: Викрадення і вбивства росіянами українських лідерів та активістів є геноцидом - міжнародні експерти

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-