Загарбники почали розганяти фейки про те, що Україна бомбардувала Ізюм

Загарбники почали розганяти фейки про те, що Україна бомбардувала Ізюм

Укрінформ
Загарбники, яким не вдається просунутися на Ізюмському напрямку, все активніше поширюють фейки про знищення міста Ізюм, в створенні контенту їм допомагають місцеві колаборанти.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міської ради Максим Стрельник, передає Укрінформ.

«Не маючи реальних військових успіхів на Ізюмському напрямку, російські окупанти почали вести активну інформаційну війну. За останні дні ворог здійснив щонайменше три вкиди фейків у різних соцмережах. Російські пропагандисти почали використовувати у своїх матеріалах місцевих колаборантів, які розповідають, що начебто Збройні сили України на початку березня обстрілювали місто ракетами «Точка-У». Це просто нахабна брехня, оскільки всі ізюмчани знають правду про те, що це російська авіація здійснювала бомбардування міста, а кожен з нас досі пам’ятає рев їхніх літаків», - написав Стрельник.

За його словами, місцеві колаборанти настільки хочуть вислужитися перед своїми господарями, що навіть забули про те, як росіяни самі повідомляли про бомбардування Ізюма й успішне знищення начебто величезних складів з боєприпасами в місті.

Також знищення Ізюма коментують представники "л/днр".

«Далі якийсь посіпака з так званої «л/днр» розповідає, що ЗСУ начебто зруйнували готель із спортзалом в Ізюмі. По-перше, це будівля Ізюмського ліцею №4 і про це знають всі місцеві мешканці, а готелю там ніколи не було. А туристичні комплекси знаходяться зовсім поруч і, побачивши, напевно, вказівники, цей пропагандист дійшов висновку, що це і є готель. Навіть дитяча спортивна зала йому нічого не підказала», - зазначає Стрельник.

Він пояснює: на супутникових знімках, зроблених у середині березня, видно вже зруйнований навчальний заклад і величезну воронку від російської авіабомби.

Також, за інформацією Стрельника, пропагандисти змонтували запис зі словами мера міста Валерія Марченка, від якого вимагали «здати місто» та отримали відмову.

«Цей запис складається з різних частин двох дзвінків і змонтований він таким чином, що відповіді на питання вирізані з інших частин діалогу», - зазначив Стрельник.

Читайте також: У росії поширюють фейки про обстріл Харкова українськими силами

Він наголошує, що місцеві мешканці добре знають правду про події в Ізюмі і ніколи не повірять у примітивну брехню про зруйновані «готелі зі спортзалами».

Як повідомлялося, за даними перехопленої СБУ телефонної розмови окупанта, командири російської армії повідомляють у москву неправдиву інформацію про нібито «перемоги» в Україні, зокрема, про «взяття» ще наприкінці квітня с. Довгеньке Ізюмського району. Насправді бої за нього точаться і досі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-