У підрозділах «л/днр» проблеми з мотивацією більші, ніж у російській армії - Маляр

У підрозділах «л/днр» проблеми з мотивацією більші, ніж у російській армії - Маляр

Укрінформ
У збройних силах рф є великі проблеми з мотивацією ведення цієї війни, в той час, як українські військові чітко знають, що воюють за Батьківщину.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає кореспондент Укрінформу.

«У них є проблеми із деморалізацією особового складу, тому що це виснажлива війна. Якщо з нашого боку зрозуміла мотивація, ми ведемо справедливу війну, ми захищаємо свою землю, то для російських військових мотивація в даному випадку - дуже складна історія», - сказала Маляр.

За її словами, не секрет, що російська армія залучає сьогодні військові підрозділи так званих «днр» та «лнр», але там із мотивацією ще гірше ситуація - там є випадки, коли вони покидають поле бою, відмовляються виконувати накази. Тим більше, що ставлення армії рф до них - як до гарматного м’яса, яке пускають уперед, констатувала Маляр.

Заступниця міністра оборони нагадала й про те, що Збройні сили України з 24 лютого по 30 травня ліквідували близько 30 350 російських військових, а також завдають ворогу величезних втрат у техніці.

«Нова техніка у них практично завершилася, і ми бачимо, що вони виводять зараз стару, розконсервовують свою стару техніку навіть 60-70-х років», - додала вона.

Маляр також зазначила, що українські захисники дійсно знищують не тільки середню ланку ворожої армії. «Просто не вся інформація може оприлюднюватися під час війни. Але повірте, ефективно працюють, і це дозволяє армію російську, яка переважає по особовому складу та озброєнню, все-таки стримувати і не давати просуватися дуже швидко по території. Бо, на жаль, ви бачите, що ситуація складна і в певних місцях доводиться, використовуючи певні маневри, все ж таки відступати, десь певні території зайняті, але, повірте, що якби не було такого потужного опору ЗСУ, ситуація була б значно гіршою», - підкреслила представниця МОУ.

Читайте також: Росіяни-контрактники чекають кінця травня, щоб «вибратися» з України

За її словами, нині найгарячішими є південь та схід. Насамперед схід, тому що там тривають дуже гарячі бої. Передусім вони такі тому, що Збройні сили України чинять потужний опір, заявила Маляр.

«Які цілі у них? Є наказ путіна вийти на географічні кордони Донецької та Луганської областей, а потім просуватися на південь та на схід. У них задача - позбавити нас виходу на два моря. Власне, з Азовським вже знаєте, що є проблеми. І тимчасово окуповані території довкола нього. Ті, що були українськими, залишаються українськими, але наразі під контролем рф. Там само у них мета позбавити нас виходу у Чорне море», - зазначила Маляр.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-