Данський «дослідник» звинувачує Україну у початку війни з росією – ЦПД

Данський «дослідник» звинувачує Україну у початку війни з росією – ЦПД

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України попереджає, що дослідник з Данії Йєнс Йорген Нільсен просуває кремлівські наративи, що Україна розв’язала війну з росією ще 16 лютого.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Днями у Копенгагені Нільсен під час міжнародної конференції підкреслив, що не підтримує рішення президента рф володимира путіна щодо повномасштабної війни в Україні, але водночас заявив, що українська армія на момент вторгнення росії уже почала війну.

"Повторюючи російські наративи, Йорген Нільсен запевняє, що 110 000 українських солдатів були готові "увійти на Донбас та взяти Крим". Дослідник замовчує той факт, що всі тимчасово окуповані ворогом території - частина України, а керівництво нашої держави неодноразово пояснювало, що силовий метод повернення територій не розглядається і не може розглядатися", - зазначили в ЦПД.

Читайте також: «Трансплантація дитячих органів» у Маріуполі – черговий фейк російських ЗМІ

Також Нільсен поширює наратив про те, що у багатьох державах при владі перебувають "русофобські уряди", тому путін і розв’язав війну в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, кремль через італійського генерала Леонардо Трикаріко вдається до ядерного шантажу світу й закликів України до перемовин з росією і капітуляції.

Фото: Sigaardsfoto.dk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-