Зеленський: росіяни на захоплених територіях діють за «методичкою нацистів»

Зеленський: росіяни на захоплених територіях діють за «методичкою нацистів»

Укрінформ
Загарбники на тимчасово захоплених українських територіях катують представників місцевої влади, а у разі їхньої згоди на співпрацю - підписують документи і залишають працювати.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю нідерландському виданню Nieuwsuur, повідомляє Укрінформ.

«Політика, яку застосовує росія всюди: відключення телебачення, відключення від тієї чи іншої мережі Інтернет, підключення тільки свого телебачення - і починається інформаційна війна. Після цього людей, всю місцеву владу катують, вони всі в підвалах, вони загинули або їх спеціально для людей, показово катували, Середньовіччя!» - заявив глава держави.

Читайте також: Зеленський розповів, що йому пропонували евакуювати людей за рік до вторгнення

Він підкреслив, що російські військові діють за однією схемою, як за «методичкою нацистів».

«Вони (загарбники – ред.) їх катують, прибирають або, якщо погоджується місцева влада працювати на них, вони підписують папери і залишають працювати», - сказав Зеленський.

Також він поінформував, що загарбники намагаються переводити всі школи на захоплених територіях на російську мову навчання.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст і сіл, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-