Ворог постійно обстрілює Авдіївку, але жодного метра не захопив - ВЦА

Ворог постійно обстрілює Авдіївку, але жодного метра не захопив - ВЦА

Укрінформ
На Донеччині російські загарбники постійно обстрілюють Авдіївку, але жодного метра не захопили.

Про це у телемарафоні UAразом заявив керівник Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш, передає кореспондент Укрінформу.

«Уже який тиждень поспіль ситуація дуже складна у місті, тривають постійні ворожі обстріли… Якщо говорити стосовно самого міста Авдіївка і так само промзони, то жодного метра квадратного чи якогось там, їм не вдалося захопити. Нічого їм не вдалося», - наголосив Барабаш.

Він зазначив, що у загарбників тактика дуже проста і вже відпрацьована: вони застосовують таку саму тактику, як по Маріуполю, як по Волновасі, наразі - по Сєвєродонецьку, тобто вони намагаються з лівого та правого флангу місто просто оточити. На певних напрямках деякі просунення у них є, але не глобальні, ЗСУ тримають і дають відсіч, уточнив Барабаш.

Читайте також: Війська рф відступили в районі Сєвєродонецька – Гайдай

«Вони, коли не можуть в лобову десь прорвати лінію оборони наших збройних сил, то, дійсно, знищують просто цивільну інфраструктуру, просто знищують будинки», - додав керівник міста.

Він констатував, що в Авдіївці наразі вже немає жодного непошкодженого будинку.

«Проїжджаючи містом я вчора піймав себе на думці, що я не бачу жодної цілої будівлі у місті, руйнування дуже серйозні, пошкодження різного рівня», - сказав Барабаш.

Читайте також: Війська рф можуть форсувати Сіверський Донець у наступні кілька днів – британська розвідка

Як повідомлялося, за даними Генштабу ЗСУ, російські війська намагаються встановити повний контроль над Луганською та Донецькою областями, однак на сьогодні цієї мети вони не досягли.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-