росія вчора завдала ракетного удару по Чорнобаївці, є загиблий та поранені

росія вчора завдала ракетного удару по Чорнобаївці, є загиблий та поранені

Укрінформ
Армія рф напередодні обстріляла ракетами територію Чорнобаївської сільської громади на Херсонщині, в результаті чого 1 людина загинула, 6 - поранені.

Про це повідомляє у Фейсбуці Херсонська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

"За даними слідства, 27 травня 2022 року окупаційні війська рф вчергове здійснили ракетний обстріл території Чорнобаївської сільської громади. Внаслідок влучання ворожого снаряда у приватний будинок, під завалами батьківської хати загинув 33-річний чоловік. Поранення різного ступеню тяжкості отримали шість цивільних осіб", - йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному проваджені за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Інформація щодо масштабів руйнувань цивільної інфраструктури уточнюється.

Вказані дії становлять пряму загрозу життю і здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, які прямо забороняють атаки на цивільне населення та цивільні об’єкти.

Читайте також: Війська рф обстріляли два села на Херсонщині – є загиблий і поранені

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває. Правоохоронці вживають усіх заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.

Як повідомляв Укрінформ, російська армія не раз за останній місяць обстрілювала територію сільської громади у Чорнобаївці на Херсонщині. Правоохоронці, зокрема, вже ведуть розслідування за фактом загибелі жителя смт Чорнобаївка внаслідок ворожого обстрілу 18 травня. За даними слідства, у цей день від чергового російського обстрілу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро людей постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-