Війська рф обстріляли два села на Херсонщині – є загиблий і поранені

Війська рф обстріляли два села на Херсонщині – є загиблий і поранені

Фото
Укрінформ
На Херсонщині розпочато досудове розслідування через обстріли російськими військами населених пунктів Чорнобаївка та Правдине, у результаті яких одна людина загинула, а семеро отримали поранення.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

"За даними слідства, 18 травня 2022 року окупаційні війська армії РФ здійснили черговий обстріл смт Чорнобаївка, внаслідок чого загинув 38-річний місцевий мешканець, ще п’ять людей отримали різного характеру та ступеню тяжкості тілесні ушкодження та наразі перебувають у лікарні", - йдеться у повідомленні.

Також, як інформують в обласній прокуратурі, в селі Правдине осколкові поранення отримало сімейне подружжя, в домоволодіння яких прицільно влучив ворожий снаряд. Інформація щодо інших постраждалих уточнюється.

Обстріли ворога завдали шкоди цивільній інфраструктурі населених пунктів та залишили без даху над головою мешканців Херсонщини.

Читайте також: російські військові під дулами автоматів змушують ув’язнених рити траншеї на Херсонщині

Зазначається, що вказані дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, які прямо забороняють напади на цивільне населення та цивільні об’єкти.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Водночас, як повідомив у Фейсбуці директор КП «Міжнародний аеропорт «Херсон» Віталій Кучерук, у результаті агресії російських загарбників проти України, в Чорнобаївці 18 травня загинув співробітник аеропорту Ігор Докієнко, який потрапив під обстріл.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині через обстріл військовими рф колони авто з цивільними троє людей загинули, шестеро дістали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-