Влада Сєвєродонецька готує шляхи евакуації, але сподівається, що місто вистоїть

Влада Сєвєродонецька готує шляхи евакуації, але сподівається, що місто вистоїть

Укрінформ
Влада Сєвєродонецька готує шляхи евакуації, але сподівається і вірить в ЗСУ, вірить, що місто вистоїть.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це у телеефірі заявив керівник військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександр Стрюк, повідомляє у Телеграмі Луганська ОВА.

«Ми готуємо шляхи евакуації і гуманітарного штабу, і волонтерів, які там працюють. Ми, звісно, передбачаємо, але сподіваємось і віримо в наші Збройні сили, що місто вистоїть», - сказав Стрюк.

За його словами, вже точилися бої на околицях, майже на вході до Сєвєродонецька, однак вдалося зупинити авангард загарбників, які намагалися пройти в місто.

«Все ж таки ситуація дуже напружена. Вже майже дві третини периметра міста зайняті ворогом, і місто знаходиться в жорсткій обороні. Вони намагаються захопити місто вже останні півтора тижні, і тільки завдяки нелюдським зусиллям наших воїнів місто утримується. Останні дві доби місто просто палає все, ідуть безперервні обстріли житлових кварталів, інфраструктури міста», - констатував очільник Сєвєродонецька.

Він додав, що постійно обстрілюється найбільше підприємство міста – завод «Азот», і, на жаль, є жертви серед мирного населення, зокрема, серед співробітників «Азота».

За його словами, перевага за кількістю, звичайно, в росіян, але нашим військовим вдається боронити місто.

Читайте також: На Луганщині за минулу добу внаслідок ворожих обстрілів загинули п'ятеро людей

Як повідомляв Укрінформ, раніше Гайдай поінформував, що ситуація на Луганщині наразі вкрай важка, але Донбас ніхто не зливає, українські захисники тримають оборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-