«Донбас ніхто не зливає»: Гайдай запевнив, що Луганщина тримається

«Донбас ніхто не зливає»: Гайдай запевнив, що Луганщина тримається

Відео
Укрінформ
Ситуація на Луганщині наразі вкрай тяжка, але Донбас ніхто не зливає, українські захисники тримають оборону.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в телеефірі заявив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, повідомляє в Телеграмі Луганська ОВА.

«Ситуація вкрай тяжка <…> Луганська область – досить невелика територія, навіть у співвідношенні з Донецькою областю… Тому росіяни робитимуть максимальні спроби взяти її. Тому що в принципі, в теорії для них - це найлегший шлях дійти хоч до якоїсь проміжної перемоги <…> Ми тримаємо цю орду четвертий місяць <…> Ці всі істерики, які зараз пішли, – от, все пропало, Донбас зливають і так далі, і тому подібне... Та ніхто нічого не зливає! – заявив Гайдай.

Він пояснив, що для того, щоб необхідна кількість західного озброєння прийшла до наших військових, потрібен час, і немає сенсу зараз кидати в бій по одній одиниці техніки, «від однієї чи двох гаубиць позиція не зміниться, зате ми можемо їх просто втратити».

«Тому потрібно, дійсно, зробити перегрупування, потрібно накопичити сили й засоби. Але вже добре озброєні ось цією модернізованою західною зброєю – тоді вже зупиняти ворога», – наголосив керівник ОВА.

Читайте також: Ворог захопив 95% території Луганщини - Гайдай

Він нагадав, що з першого дня обстрілюється вся територія Луганщини, «обстрілюються всі позиції наших військових, а ми вже четвертий місяць тримаємо лінію оборони».

За словами Гайдая, навіть якщо щодня стріляти і неприцільно, однак щось прилітає і розбиває наші укріплювальні споруди.

Читайте також: Гайдай спростував фейк про «луганський котел» - росіяни не відрізали трасу Лисичанськ-Бахмут

«Зрозуміло, що наші потихеньку переходять на більш укріплені позиції. Місія важка вкрай біля Луганської області. Тому що три місяці постійних атак, постійних обстрілів, і зараз усі сили росіян кинуті сюди <...> це колосальна важка історія, яка зараз відбувається», - заявив керівник області.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає обстрілів з боку російської армії, в області зруйновано багато житлових будинків, об'єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджено лікарні. За інформацією керівника Луганської ОВА, досі в регіоні залишалося близько 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-