Президент: Дії росії на сході України - очевидна політика геноциду

Президент: Дії росії на сході України - очевидна політика геноциду

Укрінформ
росія на сході України проводить політику геноциду, знищуючи міста, масово вбиваючи українців та депортуючи їх до рф, а також мобілізуючи цивільне населення у загарбницькі війська.

Про це у відеозверненні заявив Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Теперішній наступ окупантів на Донбасі може зробити цей регіон безлюдним. Попасну, Бахмут, Лиман, Лисичанськ, Сєвєродонецьк вони хочуть перетворити просто на згарище. Як Волноваху, як Маріуполь. У містах і громадах ближче до кордону росії, в Донецьку, в Луганську вони збирають усіх, кого можуть, щоб заповнити місце убитих і поранених в окупаційному контингенті. Усе це, включно з депортацією наших людей і масовими вбивствами цивільних, – очевидна політика геноциду, яку здійснює Росія", - сказав Зеленський.

Президент нагадав, що сьогодні росія вчергове обстріляла Харків. "На цей час у переліку загиблих – дев'ять людей. 19 поранених. Усі мирні мешканці. Вбиті 5-місячна дитина і батько. Мати в тяжкому стані. Серед поранених у Харкові також дівчинка дев'яти років", - сказав Президент.

Читайте також: Нові правила: Євроюсту дозволили обробляти та зберігати докази воєнних злочинів рф в Україні

Ракетних ударів зазнали Сумщина, Донеччина, Луганщина, артилерійські удари були нанесені по Запорізькій області.

Як повідомлялося, російські загарбники у четвер, 26 травня, обстріляли 50 населених пунктів у Донецькій та Луганській областях, загинуло дев'ятеро цивільних.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-