За 8 років у світових лідерів було безліч можливостей поставити крапку у війні - Президент

За 8 років у світових лідерів було безліч можливостей поставити крапку у війні - Президент

Відео
Укрінформ
За вісім років у світових лідерів було безліч можливостей поставити крапку в російсько-українській війні, а також зробити все, щоб російська федерація справді відчула повну ціну за дії проти України.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час відеозвернення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За час із 24 травня 2014 року і тим паче з 24 лютого цього року й до сьогодні було безліч можливостей у тих, хто справді має для цього силу, щоб поставити крапку і сказати: тепер росія справді відчує повну ціну за те, що вона робить проти України, проти європейської єдності і проти свободи як такої", – наголосив Зеленський.

Він висловив обурення тим, що Європейський Союз довго не може узгодити шостий пакет санкцій проти росії, яка поки отримує від європейців майже по мільярду євро щодня за постачання енергоресурсів.

"Звичайно, я вдячний нашим друзям, які просувають нові санкції. Але звідки взялося стільки могутності в тих, хто блокує шостий пакет? Чому їм досі дозволено мати стільки могутності, зокрема й внутрішньоєвропейських процедурах?", – зазначив Зеленський.

Окрім того, він дорікнув світовій спільноті в тому, що вона не наважується заблокувати російську банківську систему, тобто всі банки без винятку, щоб позбавити агресора змоги фінансувати не тільки війну проти України, а й політику створення розколів і криз всюди.

Читайте також: Зеленський виклав нові світлини про наслідки війни та опір українського народу

"Скільки вже часу ми боремося, щоб Україні надали всю зброю, яка необхідна, щоб змінити характер боїв і почати рухатися швидше й більш упевнено до вигнання окупантів. Усю зброю, включно з MLRS. З тими системами, які реально необхідні, щоб зупинити цю агресію", – додав Президент.

Водночас він висловив переконання, що Україна буде почута завдяки всім зусиллям, що докладаються для цього.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-