У Генштабі не виключають, що росія вдаватиметься до провокацій у Придністров’ї

У Генштабі не виключають, що росія вдаватиметься до провокацій у Придністров’ї

Укрінформ
Росія продовжує робити спроби дестабілізувати ситуацію в Придністровській молдавській республіці, однак місцеве населення не піддається на провокації, і ситуація там наразі стабільна.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

«У Бессарабському операційному районі російські спецслужби вживають заходів для дестабілізації ситуації в регіоні. Продовжують поширювати інформацію про мінування об’єктів соціальної інфраструктури та державних закладів в містах з метою поширення паніки серед мешканців Придністровської молдавської республіки, а також виправдання дії в районі «червоного рівня» терористичної загрози. За наявною інформацією, подібні заходи не мають суттєвого впливу на місцеве населення», - повідомив Громов.

Він не виключає, що в подальшому російські спецслужби "вдаватимуться до інших провокацій".

Читайте також: росіяни не можуть відновити аеродром у Тирасполі – пропили техніку та апаратуру

За словами Громова, наразі збройні формування Придністровської молдавської республіки виконують завдання в режимі повсякденної діяльності. Змін у стані та діяльності оперативної групи російських військ на території Придністровської молдавської республіки не зафіксовано.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня оперативне командування "Південь" повідомило, що у невизнаному Придністров’ї знизили рівень "терористичної загрози" до жовтого і відмовилися від ідеї мобілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-