Українські військові хірурги провели операцію, яка не має аналогів у світі

Українські військові хірурги провели операцію, яка не має аналогів у світі

Укрінформ
Українські військові хірурги провели операцію з видалення нирки при вогнепальному пораненні з руйнацією органа, яка не має аналогів у світі.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"У нас гарні новини, якими ми можемо пишатися, щодо Медичних сил ЗСУ. Минулого тижня у військовому мобільному госпіталі в одному з прифронтових міст уперше в Україні виконана сучасна лапароскопічна операція - видалення нирки при вогнепальному пораненні з руйнацією органа», - сказала Маляр.

Читайте також: Скривавлені діти і пологи при свічках: про роботу медиків у Бучі під час окупації

За її словами, в мобільному госпіталі зробили вже 2 такі операції і врятували життя наших воїнів. Завдяки надсучасним технологіям і професіоналізму військових хірургів поранені вже ходять по палаті.

«Такі операції при бойовій травмі нирки не мають аналогів у світі. Ми сьогодні повинні пишатися українською військовою медициною, яка нині перша стикається із дуже складними викликами, успішно їх долає і фактично стає прикладом для військових лікарів усього світу. Військові хірурги України тримають стрій та впроваджують сучасні малоінвазивні операції для порятунку тяжкопоранених», - підкреслила заступниця глави МОУ.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-