Українські військові збили Су-25: за штурвалом міг бути відставний генерал рф

Українські військові збили Су-25: за штурвалом міг бути відставний генерал рф

Укрінформ
У небі над Україною був знищений генерал-майор військово-повітряних сил росії у відставці Канамат Боташев.

Як повідомляє Укрінформ, цю інформацію підтвердили Російській службі Бі-бі-сі три колишні підлеглі Боташева.

У неділю, 22 травня, Генштаб ЗСУ заявив, що в небі над Луганською областю був збитий російський штурмовик Су-25, при цьому пілот не встиг катапультуватися.

Незабаром у російських Телеграм-каналах з'явилися повідомлення про те, що літак пілотував генерал Боташев.

"Стінгер на виході з атаки, вибух у повітрі й... Все", - розповів учасник обговорення в одному з каналів, назвавши ім'я пілота. Адміністратор видалив цей коментар, але інші учасники продовжили обговорення, використовуючи ініціали К.Х.Б.

Таким чином, на сьогодні Боташев – найбільш високопоставлений російський льотчик, про загибель якого стало відомо. До виходу у відставку він був командиром авіаційного полку. Йому було 63 роки. Після відставки Боташев працював заступником голови ДТСААФ Петербурга та Ленінградської області з авіації.

Яким чином 63-річний генерал у відставці опинився за штурвалом Су-25 в Україні, незрозуміло. Колишні підлеглі Боташева припустили, що він "не зміг залишитися осторонь". Відомо, що через військкомати та приватні військові компанії відставних офіцерів вербують для участі у війні.

Міноборони росії поки що офіційно не підтверджувало загибель Боташева.

На основі відкритих джерел Бі-бі-сі відомо про загибель в Україні щонайменше 31 російського військового льотчика. Генштаб України повідомляв, що до 24 травня збито 205 російських бойових літаків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-