ЗСУ запускають навчальний проєкт щодо правил ведення війни українською армією

ЗСУ запускають навчальний проєкт щодо правил ведення війни українською армією

Фото
Укрінформ
Збройні сили України запускають навчальний проєкт щодо правил ведення війни українською армією, у рамках якого передбачено повноцінний цикл занять військовослужбовців, програми на радіо і виготовлення 20 відеороликів про правила війни.

Про це начальник Управління стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача ЗСУ Андрій Островський та фахівець управління стратегічних комунікацій В’ячеслав Раєвський повідомили у Медіацентрі Україна — Укрінформ під час презентації відповідного навчального проєкту.

«Розв’язавши криваву війну проти України, російська федерація вчиняє дії, які не мають виправдання ні з військової, ні з моральної точки зору: вбивства цивільного населення, обстріл дитсадків, лікарень, житлових масивів, застосування крилатих ракет по цивільному населенню, розстріл шкільних автобусів... Всі ці злочини не мають строку давності та щодо них немає амністії. Ми цим проєктом хочемо привернути увагу міжнародної спільноти до цинічного та систематичного порушення російською федерацією норм міжнародного гуманітарного права та людської моралі. Воєнні злочинці мають постати перед міжнародним судом та понести найсуворіше покарання за спричинені українському народу страждання", - сказав Островський.

Він додав, що проєкт передбачає повноцінний цикл занять військовослужбовців, а також цикл програм на радіо Армія-FM та висвітлення цієї діяльності для міжнародної аудиторії. Планується розширене обговорення застосування норм міжнародного гуманітарного права. Важливою складовою проєкту є виготовлення і демонстрація відеоматеріалів.

Читайте також: російська армія ігнорує Женевські конвенції і порушує правила війни - Міноборони

«Проєкт передбачає створення близько 20 відеороликів, у яких будуть показані основні так звані правила війни, що є синонімом міжнародного гуманітарного права. Кожен ролик буде присвячений певному правилу і матиме дві частини. Спочатку буде теоретична частина з поясненнями норм міжнародного гуманітарного права, з витримками з Женевських конвенцій. А у другій частині роликів будуть виступати експерти – керівники виконавчих органів влади, органів військового управління, військовослужбовці, волонтери, медики. Інколи ми зустрічаємось з певним скептицизмом: якщо росіяни не виконують ці норми, то чи варто їх виконувати нам? Звісно, можна подумати, що правила війни можна порушити, але наслідки можуть бути важкими. Тому ми своїм проєктом закликаємо всіх виконувати ці правила. Ці правила – ознака європейської демократичної армії. Це людяно, гарно і прагматично», - підкреслив Раєвський.

Зазначалося, що проєкт з одного боку покликаний актуалізувати норми міжнародного гуманітарного права та надати необхідні базові знання військовослужбовцям і громадянському суспільству. З іншого боку, чітке усвідомлення цих норм дозволяє правильно трактувати та відповідно кваліфікувати дії ворога, у законодавстві якого, до речі, теж передбачена жорстка відповідальність за порушення норм міжнародного гуманітарного права.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським військам та завдають їм великих втрат.

Фото Геннадія Мінченка  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-