Сили рф не мають повного контролю у «зонах окупації» – ветеран спецсил США

Сили рф не мають повного контролю у «зонах окупації» – ветеран спецсил США

Укрінформ
Так звані зони під окупацією рф, позначені червоним на численних картах бойових дій в Україні, насправді не перебувають під повним контролем росіян, і там теж мешкають люди, які потребують життєво важливої допомоги.

Про це розповів в інтерв’ю Укрінформу підполковник у відставці Сил спецпризначення США, засновник організації AFGfree.org Перрі Блекберн.

"Ми всі маємо зрозуміти, що карти (ведення бойових дій в Україні – ред.), які гуляють по всьому інтернету й показують "червоні" зони, які нібито повністю підконтрольні росіянам, це – неточна картина", – зауважив Блекберн.

Він зазначив, що організована ним група AFGfree.org забезпечує поставки критично важливих гуманітарних вантажів у ці райони за допомогою української сторони.

Читайте також: Херсонці в окупації потребують психологічної, інформаційної та фінансової підтримки - експерти

"У цих районах дійсно присутні сили рф, але це є "вузловою" присутністю. Тобто є певні "вузли", які вони займають, однак не весь схід (позначений на картах червоним – ред.) повністю підконтрольний рф", – підкреслив підполковник.

Він наголосив, що російські сили не можуть утримувати повномасштабний контроль, бо зустрічають твердий опір українців. "Вони (українці – ред.) вступають у бої на кожному кроці, на лініях комунікацій, на підходах, в кожному коридорі для маневрів. І йдеться не лише про ЗСУ, а й про нерегулярні сили, і це має реальне значення", – зауважив Блекберн.

Читайте також: У Мелітополі військові та партизани паралізували поставку зброї на захоплені території - мер

Колишній спецпризначенець підкреслив, що люди в цих районах завжди з великою вдячністю реагували на "невеличкі зусилля" організації AFGfree.org, яка продовжує доставляти допомогу у важкодоступні місця.

"Для мене це має вирішальне значення в нинішній ситуації, і це матиме значення у фіналі, тому що саме це принесе перемогу у війні – саме зусилля українців", – зауважив Блекберн.

Читайте також: Світ занадто повільно допомагає Україні – ветеран спецсил США

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Сили рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет. На тимчасово захоплених територіях росіяни влаштували терор проти місцевих жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-