У Міноборони відреагували на слова лукашенка, що «білорусь не агресор»

У Міноборони відреагували на слова лукашенка, що «білорусь не агресор»

Укрінформ
білорусь, яка надає свою територію рф для здійснення агресії проти України, є співучасником цього міжнародного злочину.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в загальнонаціональному ефірі заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, коментуючи слова президента білорусі олександра лукашенка, що білорусь не є агресором.

«Одразу спростую слова, що білорусь не є агресором. Річ у тому, що, згідно з нормами міжнародного права, країна, яка надає свою територію третій країні-агресору, - наразі росії – для здійснення агресії проти іншої держави, так само є співучасником цього міжнародного злочину – агресії, а просто побутовою мовою – війни. Тому білорусь повинна розуміти, що вони так само сьогодні, надаючи свою територію, є причетними до цієї війни в прямому сенсі», - заявила Маляр.

Читайте також: лукашенко уникає прямої участі у війні через страх української відповіді – розвідка Британії

Відповідаючи на запитання щодо загроз для України з боку території білорусі, заступниця міністра відзначила, що загроза зберігається.

«Звісно, є загроза подальшого використання території білорусі для нанесення ударів. Так само, власне, як і Придністровський регіон Молдови, - так само існує ризик. Тому росія дійсно по всіх фронтах готується до можливих і ударів, і маневрів, і для того щоб здійснювати там подальшу ескалацію. Ми про всі ці загрози знаємо і готуємося до всіх сценаріїв», - запевнила Маляр.

Читайте також: У МВС вважають малоймовірним наказ лукашенка про наземну операцію в Україні

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. Вторгнення ведеться, зокрема, і з території білорусі. ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-