У війні з Україною беруть участь практично всі боєздатні підрозділи росії – ЗМІ

У війні з Україною беруть участь практично всі боєздатні підрозділи росії – ЗМІ

Укрінформ
Майже всі боєздатні підрозділи російської армії беруть участь у війні з Україною, у бойових діях беруть участь підрозділи з 52 регіонів росії та окупованого Криму. Частини, що залишилися, прикривають кордон з країнами НАТО.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у дослідженні видання «Проект», яке розміщено також у Ютубі.

Видання верифікувало повідомлення в російських та регіональних ЗМІ, вивчило відеозаписи з полоненими, відкриті джерела, державні бази даних та встановило, що у бойових діях беруть участь усі 12 загальновійськових та одна танкова армія росії; всі наступальні сили вдв; всі 6 розвідувальних бригад генштабу РФ; морська піхота всіх чотирьох флотів росії і надводні кораблі чф рф; сили поліції та росгвардії. У мирний час ці підрозділи дислокуються від Калінінграда до Камчатки.

Редакції «Проекту» вдалося визначити понад 160 осіб, які керували чи керують російськими військами, від вищих офіцерів міністерства оборони до командирів полків. У кожного третього найвищого командира, що наступав на Україну, «Проект» виявив борги, у тому числі за послуги ЖКГ та аліменти. 23% перед вторгненням мали реальний бойовий досвід. Біографія кожного восьмого у списку пов'язана з Україною — вони або народилися там, або вчилися.

Щонайменше 20 встановлених командирів російського вторгнення станом на середину травня вже загинули. «Чотири з них закінчили своє життя там, де й народилися, — в Україні», - резюмує проект.

Читайте також: росія застосовує на сході України тактику «випаленої землі» - Міноборони

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ чинять ефективний опір російським військам та завдають їм великих втрат.

Після початку війни на росію було накладено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-