Подоляк: Поразка росії - ключове завдання з точки зору її «лікування»

Подоляк: Поразка росії - ключове завдання з точки зору її «лікування»

Укрінформ
Поразка російської федерації у війні, яку вона веде проти України, дозволить цій країні переосмислити себе, оновитися та існувати вже в інакшому вигляді.

Про це радник глави офісу Президента України Михайло Подоляк сказав в інтерв'ю «Настоящему времени», повідомляє Укрінформ.

«Я вважаю, що поразка… російської федерації – це ключове завдання світової спільноти з точки зору лікування російської федерації. Парадоксальна думка? Тобто якщо ми хочемо зберегти таку країну, як росія, ми хочемо зберегти суспільство, ми хочемо дати можливість цій цивілізації й надалі розвиватися – то так, напевно, необхідно, щоб вона програла, переосмислила себе і вже в іншому вигляді існувала. Тобто, напевно, вона тоді зможе більше інтегруватися у сучасну гуманістичну цивілізацію, гуманістичну спільноту, в якій ми, наприклад, Україна, перебуваємо», - сказав Подоляк.

На його думку, для російського суспільства дуже важливо, щоб рф зазнала поразки у цій війні – як і вся ця істерія та немислима пропаганда. Тоді росія зможе оновитися зсередини і прийти до якогось інакшого суспільного консенсусу, за якими правилами треба жити.

Читайте також: Подоляк: Будь-яка поступка росії – це відкладена на декілька років війна

«Інакше, якщо, наприклад, росія сьогодні не програє, принаймні, не отримає суттєвого програшу, то ця вся консервативна ситуація, яку ми спостерігаємо, оця вся істерика, божевілля – адже воно законсервується і через якийсь час знову прорве . Це буде такий гнійник», – переконаний радник голови ОП.

Він також прокоментував ситуацію довкола «Азовсталі» в Маріуполі, зазначивши, що евакуація ще триває, ведеться досить тяжкий переговорний процес.

«російська сторона відрізняється, на мій величезний жаль, тим, що постійно змінює умови переговорного процесу. І ми ухвалили рішення: поки безумовно не закінчиться ця тяжка переговорна сесія, тяжка переговорна евакуація, не коментувати те, що відбувається в деталях», - зазначив Подоляк.

Читайте також: Жодних поступок: Подоляк пояснив, чому не можна погоджуватися на «Мінськ-3»

Таку стриманість він пояснив бажанням, «щоб ніхто нам не міг поставити в претензію якісь слова, які потім спричинять зі зрозумілих причин дивну реакцію російської федерації».

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни запровадили та продовжують вводити санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-