росії бракує безпілотників на війні з Україною - британська розвідка

росії бракує безпілотників на війні з Україною - британська розвідка

Укрінформ
За даними британської розвідки, росія має проблеми через нестачу безпілотників у зв’язку з санкціями та їх збиттям українськими силами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони Британії у своєму Твіттері.

У зведенні розвідки зазначається, що в російсько-українській війні безпілотні літальні апарати (БПЛА) відіграли ключову роль для обох сторін, хоча вони постраждали від високих показників виснаження. БПЛА виявились уразливими як для збивання, так і для електронних перешкод.

росія спробувала реалізувати в Україні концепцію «розвідувального удару», яку вона допрацювала в Сирії. Згідно з нею, розвідувальні БПЛА використовуються для визначення цілей, які мають бути вражені бойовими літаками чи артилерією.

Однак росія, ймовірно, відчуває нестачу відповідних розвідувальних БПЛА для виконання цього завдання, що посилюється обмеженнями її внутрішніх виробничих потужностей в результаті санкцій.

Згідно з інформацією британської розвідки, російські літаки з екіпажем здебільшого продовжують уникати польотів над українською територією, ймовірно через загрозу з боку українських зенітно-ракетних комплексів.

Читайте також: рф навряд чи зможе наступати протягом наступних 30 днів - британська розвідка

"Якщо росія продовжить втрачати безпілотники нинішніми темпами, можливості розвідки і спостереження російських сил ще більше погіршуватимуться, що негативно позначиться на оперативній ефективності", - наголошується у повідомленні.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони Україні чинять запеклий опір російським військовим та завдають їм великих втрат.

Фото: ru.tsn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-