Спікери парламенту Ірландії побували у Бучі та Ірпені

Спікери парламенту Ірландії побували у Бучі та Ірпені

Фото
Укрінформ
Спікери верхньої та нижньої палат парламенту Ірландії Марк Дейлі та Шон О’Фаріл відвідали Бучу та Ірпінь Київської області.

Як передає кореспондент Укрінформу, у супроводі першого заступника Голови Верховної Ради Олександра Корнієнка ірландські політики побували на місці масового поховання убитих загарбниками жителів Бучі, а в Ірпені оглянули будівлі, зруйновані під час бойових дій.

"Ми бачили сьогодні місця, де відбулися воєнні злочини, і будемо допомагати, щоб справедливість була встановлена. Сьогодні ми розуміємо, що ви боретеся з режимом людини, яка є воєнним злочинцем і має постати перед судом”, - заявив голова Дойл Ерену парламенту Ірландії Шон О’Фаріл.

Спікери парламенту Ірландії відвідали Бучу та Ірпінь / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Він також зазначив, що на зустрічах із керівництвом України йшлося й про участь Ірландії у повоєнній відбудові держави.

“Якщо кожна з країн візьме на себе якусь частку, ми зможемо разом допомогти відбудувати Україну. Якби Ірландія обрала ваш регіон для допомоги у відбудові, то це було б правильним кроком", - вважає спікер нижньої палати.

Читайте також: Ірландія прихистила 30 тисяч українців – голова палати парламенту

Натомість голова сенату парламенту Ірландії Марк Дейлі наголосив, що після побаченого сьогодні пересвідчився, що треба і надалі надавати всебічну допомогу Україні.

“Ще до війни 30 тисяч українців проживали в Ірландії, робили важливий внесок в розвиток нашої країни. З початком бойових дій ми прийняли ще 40 тисяч людей з України і надаємо їм усю підтримку. Ми завжди були адвокатами запровадження санкцій щодо росії. А також будемо адвокатами якнайшвидшого приєднання України до Європейського Союзу", - заявив він.

Перший заступник Голови ВР Олександр Корнієнко подякував спікерам парламенту Ірландії за гуманітарну і санкційну підтримку і навів два приклади такої допомоги.

Читайте також: Шмигаль обговорив зі спікерами парламенту Ірландії відновлення України і продовольчу безпеку

“Перше — це допомога Міжнародному кримінальному суду з тим, щоб він почав працювати щодо збору доказів, проведення експертиз тощо. А також, користуючись нагодою, через вас хочу подякувати ірландським бізнесменам за те що, підтримуючи санкції, залишили російський ринок. Ми розуміємо, що дискусія навколо 6-го санкційного пакету якраз і йде навколо того, як європейським країнам не втратити свій економічний рівень, але одночасно перестати фінансувати ті танки і ракети, які тут все понищили. І ми вдячні, що ви показуєте гарний приклад", - підкреслив Корнієнко.

Як повідомлялося, у четвер в Україні з візитом перебувають голови верхньої палати парламенту Ірландії Марк Дейлі та нижньої палати парламенту Шон О’Фаріл. Вони мали зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським, Головою ВР Русланом Стефанчуком, Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-