Перший вирок військовому рф за вбивство цивільного в Україні оголосять  23 травня

Перший вирок військовому рф за вбивство цивільного в Україні оголосять 23 травня

Укрінформ
Солом’янський райсуд Києва після дебатів у справі щодо вбивства мирного жителя Сумщини російським військовиком Вадимом Шишимаріним пішов до нарадчої кімнати для ухвалення вироку, оголошення якого заплановане на 12 годину 23 травня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На судовому засіданні у п’ятницю, 20 травня, адвокат попросив суд виправдати його підзахисного з огляду на пом’якшувальні обставини.

“Шишимарін не мав наміру скоїти злочин, у якому його обвинувачують. Він просто мав намір врятувати життя, бо відчував загрозу не тільки з боку Збройних сил України, а й з боку свого безпосереднього керівництва... Пом’якшувальною обставиною є те, що Шишимарін не виявив бажання зі зброєю продовжувати збройну агресію проти України та добровільно здався в полон і не спричинив більше ніякої шкоди... Я вважаю, що Шишимарін Вадим Євгенович не винний у скоєнні того злочину, який зараз слухається в суді”, - сказав захисник.

Читайте також: Вбивство цивільного: суд у справі військового рф Шишимаріна допитав свідків

Водночас прокурор у своєму виступі наголосив, що Шишимарін добре усвідомлював, що чинить.

“Він добре усвідомлював те, що він робить: тричі здійснив постріли зі своєї автоматичної зброї. Чи міг він цього уникнути? Так, міг! Чи міг зробити не три-чотири постріли, а перевести автомат і зробити один постріл? Міг! Але він навмисне вбив громадянина України”, - наголосив прокурор.

Представник державного обвинувачення попросив визнати підсудного винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначити йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Читайте також: Убивство цивільного: для російського військового Шишимаріна просять довічне увʼязнення

Шишимарін у своєму останньому слові розкаявся у скоєному і сказав, що переживає через убивство.

Як повідомлялося, російський військовослужбовець Вадим Шишимарін, який 28 лютого розстріляв цивільного жителя Сумщини Олександра Шеліпова, першим постав перед судом через убивство мирного жителя. Він визнав провину, свої дії пояснив виконанням наказу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-