Убивство цивільного: для російського військового Шишимаріна просять довічне увʼязнення

Убивство цивільного: для російського військового Шишимаріна просять довічне увʼязнення

Укрінформ
У Солом’янському райсуді Києва сторона обвинувачення попросила для російського військового Вадима Шишимаріна, обвинувачуваного у розстрілі цивільного мешканця Сумщини, покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прошу суд визнати Шишимаріна винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначити йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі», - сказав прокурор.

Окрім того, представник обвинувачення попросив залишити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, обраний раніше для цього російського військового.

Також прокуратура просить суд стягнути з обвинуваченого процесуальні витрати, а саме – вартість проведених у кримінальному провадженні судових експертиз у сумі 24 тисячі 917 гривень 64 копійки.

Зі свого боку захисник Шишимаріна попросив відкласти судовий розгляд, бо, за його словами, він не готовий у четвер виступати. За словами адвоката, він буде готовий у п’ятницю до судового засідання. Обвинувачений підтримав захисника.

«Враховуючи, що наразі захисник не готовий до судових дебатів та намагаючись максимально забезпечити права обвинуваченого у кримінальному провадженні, суд ухвалив відкласти судовий розгляд, а саме - стадію судових дебатів, на 11:00 20 травня», - сказав головуючий суддя.

Читайте також: Євросоюз розширить групу з розслідування російських воєнних злочинів в Україні

Як повідомлялося, російський військовослужбовець Вадим Шишимарін, який 28 лютого розстріляв цивільного жителя Сумщини, визнав провину. Свої дії він пояснив виконанням наказу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-