роспропаганда маніпулює, що західні країни обмінюватимуть зерно на зброю Україні

роспропаганда маніпулює, що західні країни обмінюватимуть зерно на зброю Україні

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України оприлюднив добірку маніпуляцій, які російська пропаганда спродукувала станом на ранок 20 травня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Так, в міністерстві оборони російської федерації заявили: що “на територіях садочків і шкіл Краматорська, Слов’янська та Дружківки військовослужбовці українських озброєних формувань розмістили склади з боєприпасами та важке озброєння, включаючи артилерію та РСЗВ, а мешканців прилеглих будинків під приводом збереження їх життів насильно утримують у підвалах без води та продовольства”. У ЦПД застерігають, що це дезінформація.

Читайте також: Розмови про «чудо-зброю» свідчать про повний провал вторгнення рф - Зеленський

Також пропагандистські ЗМІ рф з посиланням на першого заступника постпреда рф при ООН дмитра полянського, повідомили: “Західні країни на засіданні Ради безпеки ООН не спростували угоду з Україною щодо обміну українського зерна на зброю”. Це – маніпуляція, застерігають у ЦПД.

У ЦПД застерігають, що дезінформацією є й заява міноборони рф, що “у Бахмуті (Донецька область) на верхніх поверхах багатоквартирних житлових будинків націоналісти обладнали вогневі позиції та снайперські точки, підходи до будинків заміновані, але місцевому населенню навмисне про це не повідомили”.

Як повідомляв Укрінформ, 19 травня російські пропагандисти поширили дезінформативну тезу про те, що "останнім часом рубль демонструє відчутне зростання".

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-