Денісова просить Італію допомогти із санкціями проти рф за незаконне усиновлення українських дітей

Денісова просить Італію допомогти із санкціями проти рф за незаконне усиновлення українських дітей

Укрінформ
Уповноважена з прав людини ВР Людмила Денісова закликала МЗС Італії сприяти запровадженню санкцій проти осіб, причетних до незаконного усиновлення українських дітей у росії.

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомила у Телеграмі.

Під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ Італійської Республіки Бенедетто Делла Ведова Денісова подякувала за допомогу громадянам України, яку надає Італія. Вона наголосила, що підтримка суверенітету і територіальної цілісності України на всіх міжнародних майданчиках є дуже важливою для протистояння російській збройній агресії.

Денісова заявила, що з Україн виїхали 6,03 млн осіб, 8 млн перемістилися до інших регіонів країни. Україна дуже потребує гуманітарної допомоги та зброї.

Читайте також: Загарбники силоміць «перекваліфіковують» 3 500 вчителів на захоплених територіях - Денісова

“Мною здійснюється фіксація злочинів рф в Україні. Кожного дня ми отримуємо свідчення про звірства росіян проти громадян України. Отриману інформацію я передаю слідчим Міжнародного кримінального суду для того, щоб російські злочинці були притягнуті до відповідальності”, - зазначила Денісова.

За її словами, на телефон цілодобової гарячої лінії омбудсмена з 24 лютого звернулася 41 тисяча громадян про злочини проти 83 тисяч осіб.

“Про психологічну допомогу на спеціальну лінію уповноваженого зателефонували понад 1100 людей, які повідомляють про такі злочини, що незрозуміло як жити після того, що вони витримали”, - повідомила Денісова.

Вона наголосила, що росія масово та планомірно депортує громадян України, дітей. На сьогодні примусово переміщено на територію росії понад 1,3 млн українців, з них 223 тисячі - це діти.

Читайте також: Із росії допомогли втекти близько 50 депортованим українцям - Денісова

росіяни викрали з України 2161 дитину-сироту. Для їхнього швидкого усиновлення у рф вже розроблений спеціальний спрощений порядок - достатньо лише написати заяву і надати паспорт.

“Після усиновлення ми не зможемо їх повернути, адже всі документи щодо дітей будуть знищені. Це акт геноциду нашого народу! Немає дітей - немає нації! Я маю список організаторів цього процесу в московській області та ОРДЛО і прошу МЗС Італії сприяти введенню персональних санкцій стосовно осіб з цього списку”, - закликала Денісова.

За словами омбудсмена, зупинити росію можна лише зброєю, і “ми вдячні Італії за її надання”. Якщо Україна не вистоїть, настане черга інших країн, додала Денісова.

Як наголосив заступник міністра закордонних справ Італії, його країна робитиме все можливе, щоб голос України був почутий в Європі та світі.

Читайте також: На окупованих українських територіях росія планує мобілізувати навіть жінок

Уряд Італії надає фінансову підтримку як Україні, так і Міжнародному кримінальному суду для збору доказів злочинів рф.

За словами Денісової, Бенедетто висловив згоду, що підтримку України зброєю треба посилювати. Крім того, Італія направить експертів, поліцейських, суддів для розслідування злочинів росії в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 16 травня Денісова заявила, що російські військові запровадили процедуру так званої "фільтрації" у кожному тимчасово захопленому українському місті. Громадян України допитують, ретельно оглядають, утримують в нелюдських умовах, принижують і катують.

Фото: Людмила Денісова, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-