Радник Залужного: Все, що говорять росіяни, - брехня, яку вони кажуть навіть своїм військам

Радник Залужного: Все, що говорять росіяни, - брехня, яку вони кажуть навіть своїм військам

Укрінформ
Спеціальний радник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, ветеран збройних сил США Ден Райс наголошує, що важливо доносити світу правдиву інформацію про розв’язану росією війну в Україні.

Про це він заявив в інтерв’ю Укрінформу.

За його словами, з іншого боку Атлантики важко відокремити факти від вигадки та правду від брехні, тому з усією цією інформацією, що розповсюджується в соціальних мережах та ЗМІ, навіть порядному, чесному журналісту важко розібратися і зрозуміти, що відбувається.

“Ось чому так важливо, щоб такі люди, як я, приїжджали сюди, дивилися на все і повідомляли факти. Одна з речей, які я хочу зробити, – це розповісти про все, що бачив. Я спілкувався з багатьма людьми, я знімав відео”, - зазначив Райс.

Читайте також: Ден Райс, спеціальний радник Валерія Залужного

Утім, на його думку, російські ЗМІ настільки потужні, що деяка їхня брехня все ж доходить до споживача, і деяким людям стає важко зрозуміти, де саме правда.

“Але реальність така, що Україна – суверенна держава з чудовими людьми, із західними цінностями. І, на моє переконання, саме ці цінності є тим, чому НАТО має прийняти її до себе”, - наголосив він.

Читайте також: НАТО як інституція за час війни не зробила для України нічого - Кулеба

Водночас росіяни, зазначив експерт, мають жахливу армію, яка чинить звірства. “Вони стверджують, що тут нацисти, але насправді саме вони поводяться як нацисти, катуючи людей, страчуючи в’язнів, вчиняючи воєнні злочини у масових масштабах. Вони б’ють «Градами» по цивільних цілях. Навіть коли у всьому районі немає військових, вони стріляють «Градами», знищуючи все навкруги”, - констатує радник головнокомандувача ЗСУ.

Він вважає, що росія вже програла інформаційну кампанію цієї війни: “Весь світ знає, що вони брешуть. російські громадяни - ні, але решта світу не вірить у те, що йде від росії. Вірять Україні”.

Читайте також: роспропаганда взялася за «Байрактари»

Також, на його думку, українські військові зробили дивовижну роботу з інформування світу про війну, зі стратегічних комунікацій.

“Вони кажуть правду – хороша вона чи погана. Якщо втрачають місто – говорять правду. Якщо здобувають контроль над містом – так і кажуть. Але все, що говорять росіяни, по суті, – брехня. І вони навіть своїм військам кажуть неправду”, - наголосив експерт.

Читайте також: росія поширює нові фейки про українських військових та «націоналістів»

Як повідомлялося, за даними Генштабу, ЗСУ з 24 лютого по 19 травня ліквідували близько 28 500 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-