Перехоплені розмови загарбників із родичами свідчать, що лише 12% росіян засуджують війну - ГУР

Перехоплені розмови загарбників із родичами свідчать, що лише 12% росіян засуджують війну - ГУР

Укрінформ
Перехоплені телефонні розмови російських військових із рідними свідчать, що лише 12% росіян засуджують війну і звірства в Україні.

Про це в інтерв’ю радіо НВ розповів представник пресслужби Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов, передає Укрінформ.

«Завдяки цим перехопленням розмов ми можемо зрозуміти ставлення загарбників - і не лише російських військових, але й цивільних - до України та українців. Коли ми говоримо про злочини путінського режиму, то ці оприлюднені перехоплення яскраво свідчать не лише про відповідальність путінського злочинного режиму, а й про колективну відповідальність усього російського суспільства. Оскільки здебільшого росіяни в цих перехопленнях - це і матері, і дружини, і сестри - схвально ставляться до російської агресії, до війни росії проти України і заохочують своїх чоловіків до різного роду злочинів. І лише не більше 12% у цих розмовах засуджують цю війну та злочини путінського режиму», - сказав Юсов.

Читайте також: Штучний інтелект допоміг розпізнати сотні вбитих росіян – Федоров

За словами представника пресслужби ГУР, з цих розмов можна зробити висновок, що "російське суспільство сьогодні суцільно зомбоване, а українофобська істерія цілком порівняна зі станом німецького суспільства під час влади нацистів. Які наслідки (мають бути) після перемоги України? Це - денацифікація самої російської федерації», - говорить Юсов.

За його словами, з цих перехоплень можна створити певний портрет російського солдата - контрактники чи строковика. «Здебільшого ми бачимо картину, що контрактники і строковики - якщо це конкретно росіяни, то частіше - не мешканці столичного регіону, а мешканці глибинки російської. Не надто забезпечені родини. І, я думаю, що багатьох шокує культурний рівень цих розмов: такий шквал ненормативної лексики під час побутового спілкування батьків і дітей, або дружини і чоловіка… Загалом ми бачимо образ людини, яка з іншого кінця дроту, як такої, що часто дивиться ТБ, беззаперечно довіряє російській пропаганді та має низький культурний рівень. І навіть якщо російський окупант повідомляє, що тут кояться жахливі речі і що українська армія не розбігається, а навпаки - чинить опір і знищує росіян, то ми дуже часто чуємо, що співрозмовники не вірять власним дітям, які гинуть за наказом путіна в Україні», - зазначив представник пресслужби ГУР.

Читайте також: Добровольці з білорусі запевняють, що їхня армія та народ не підтримують війну рф проти України

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. Сили оборони України протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-