Загарбники готують додаткові рубежі оборони на півдні України

Загарбники готують додаткові рубежі оборони на півдні України

Укрінформ
На півдні російські війська займаються підготовкою додаткових рубежів оборони.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

Війська російської федерації не ведуть активних наступальних дій на лінії зіткнення, готують додаткові рубежі оборони та отримують суттєвий вплив на морально-психологічний стан через успіхи і просування українських військ на сході країни.

У Миколаївській області ворог продовжує обстріли населених пунктів з мирними жителями. У Миколаєві - відносно спокійно.

У Херсонській області росіяни намагалися видати свій обстріл Чорнобаївки за дії Збройних сил України. Однак, за інформацією ОК "Південь", місцеві жителі вже навчилися розрізняти тактику дій ворога і на провокацію не піддалися.

Зважаючи на критичну ситуацію в селах Херсонщини, які межують із сусідніми регіонами, зруйновані будинки, заміновані дороги, мости й поля, люди намагаються виїхати якнайдалі. Проте загарбники заблокували в’їзд та виїзд із Херсонської області та обстрілюють евакуаційні колони.

Не полишаючи намірів укріпитися на острові Зміїний та атакувати з моря, ворог сформував два загони бойових кораблів, однак штормова погода в Чорному морі змушує їх укриватися ближче до пунктів базування у тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: У Криму загарбники відновлюють боєздатність підрозділів

Тим не менш, два кораблі - носії крилатих ракет продовжують тримати загрозу ракетних ударів високо вірогідною, як і берегові ракетні комплекси та стратегічна авіація противника.

Командування закликає не нехтувати повідомленнями про повітряну небезпеку, пильнувати ситуацію та дії підозрілих осіб, інформувати компетентні органи й не розголошувати відомостей про діяльність і переміщення українських підрозділів.

Як повідомляв Укрінформ, на півдні українські захисники за добу 18 травня вразили 90 цілей на позиціях російських загарбників, зокрема дві самохідні артилерійські установки, бронетехніку та живу силу росіян.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-