У МВС пояснили, чому росіяни посилили обстріли Сумщини

У МВС пояснили, чому росіяни посилили обстріли Сумщини

Укрінформ
Загарбники обстрілюють, у тому числі, Сумську область, оскільки на стратегічному рівні українські захисники починають іти у контрнаступ на певних напрямках, і росіяни намагаються відволікти нашу увагу на ще один напрямок.

Про це поінформував у ефірі всеукраїнського телемарафону позаштатний радник глави МВС України Ростислав Смірнов, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо розуміти характер цих обстрілів, чому вони почали відбуватися на Сумському, зокрема, напрямку. Це пов’язано з тим, що на стратегічному рівні ми починаємо іти у певний контрнаступ. Можливо, нешвидкий, але якщо подивитися на останні дні, то на Харківському і Луганському напрямку ми звільнили по кілька населених пунктів», - поінформував радник міністра.

Читайте також: Сім разів за день: росія обстрілює зі своєї території Сумщину і Чернігівщину

За його словами, наразі ми, умовно кажучи, можемо сконцентрувати наші війська, у тому числі, уже і на Ізюмському напрямку, де наразі є одна із найгарячіших точок на сході нашої країни.

«Тому я переконаний, що це не більше, ніж (спроби – ред.) відволікти нашу увагу на ще один напрямок. Я переконаний, що там немає якихось загроз заходження знову військ з цієї сторони. Вони наразі це роблять саме для того, щоб ми відволікали наші сили і увагу саме на цей напрямок», - уточнив Смірнов.

Радник міністра запевнив, що наразі на Сумському напрямку є наші загони прикордонників, спецзагони і тероборона, а також військові частини, які готові до будь-яких планів ворога.

Читайте також: Правоохоронці викрили вже 88 російських ДРГ в Україні

«У нас є варіанти на різні варіанти ворога. Ми там наразі окопуємося, ми робимо все для того, щоб оборона цього міста і взагалі цього кордону була під безпекою, щоб були і під безпекою і життя наших громадян. Ми, звичайно, будемо давати відсіч», - зазначив він.

Окремо, відповідаючи на питання щодо того, чи багато на звільнених територіях Сумщини і Чернігівщини колаборантів, Смірнов сказав, що насправді не дуже багато.

«Більше їх буде, насправді, напевно, на південному напрямку, у силу певних причин. Але якщо ми говоримо саме про Сумщину, і, наприклад, Чернігівщину, то їх не так було багато. Так як ми зайшли уже на ці території, то наразі проводиться, у тому числі, перевірка і певних посадовців на причетність або можливе потикання до співпраці з ворогом. Це, звичайно, ретельно перевіряється, але я б не сказав, що це якась дуже велика цифра», - поінформував радник очільника МВС.

Читайте також: Влада Маріуполя знає імена і телефони зрадників, які прирікають на тортури своїх земляків

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ ефективно протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Після початку війни проти росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-