Запорізька АЕС з електрикою для рф та репресії Києва: ЦПД викрив чергові фейки роспропаганди

Запорізька АЕС з електрикою для рф та репресії Києва: ЦПД викрив чергові фейки роспропаганди

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО оприлюднив добірку дезінформацій, маніпуляцій та фейків, які російська пропаганда спродукувала протягом 18 травня.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал ЦПД.

Зокрема, пропагандисти рф, посилаючись на заяву віцепрем’єра рф марата хуснулліна, поширили дезінформацію, що "Запорізька АЕС працюватиме на росію, але за оплату готова постачати електроенергію Україні". У цьому зв'язку ЦПД наголошує, що ця заява не відповідає дійсності, оскільки Запорізька АЕС не інтегрована з енергомережами росії.

Водночас заступник секретаря радбезу рф рашид нургалієв заявив, що нібито "Київ продовжує репресії щодо всіх незгодних із його режимом на підконтрольних територіях, а "людей просто вбивають". Це фейк, підкреслили у ЦПД.

Читайте також: росія поширює нові фейки про українських військових та «націоналістів»

Тим часом речниця мзс росії марія захарова, попри численні зафіксовані факти викрадення та вивезення агресорами за межі України продовольства і культурних цінностей, заявила, що "рф фіксує спроби Заходу вивезти з України все, що становить хоч якусь цінність". Це дезінформація, заявляють у ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, пропагандистські російські медіа почали перебудовувати стратегію та готувати росіян до «неочікуваних підсумків»: поразки у війні та капітуляції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-