Подоляк: Припинення вогню без відведення російських військ - це нонсенс

Подоляк: Припинення вогню без відведення російських військ - це нонсенс

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк вважає неприйнятним припинення вогню без відведення російських військ, причому не лише на позиції до початку повномасштабного вторгнення, а «далі».

Про це він заявив в інтерв’ю Радіо НВ, повідомляє Укрінформ.

«Я не бачу, як можна припинити вогонь без відходу російських військ з території України. Це ж нонсенс. Це що значить, що вони залишаться сьогодні по тих лініях розмежування, на яких вони перебувають?! Це неможливо. Це нові лінії, але це для України неприйнятно, і Президент про це неодноразово вже говорив. Ми маємо їх (російські війська – ред.) відкинути навіть не те що на територію, з якої вони починали свою «спецоперацію», а далі. І це для України принципове тепер питання», - підкреслив Подоляк.

Читайте також: Україна не підписуватиме угод з рф на кшталт «Мінська» - Подоляк

На його думку, єдиний сценарій, яким має йти Європа і Україна, – це сценарій «залізної завіси».

«Щоб росія була дуже і дуже далеко від людської цивілізації. Не географічно, а, принаймні, за якимись кордонами», - сказав радник очільника ОП.

У цьому контексті він наголосив на важливості посиленні санкційного тиску на рф.

Читайте також: Україна виграла битву за Харків, рф відводить війська від міста - експерти

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-